Osrednja dejavnost društva je srednjeveško mečevanje. Smo edino društvo v Sloveniji, ki izvaja redne, organizirane treninge mečevanja po principih bojevanja iz srednjega veka, po priročnikih mojstrov kot so Lichtenauer in Meyer. Tehnike iz teh priročnikov, ‘fechtbuchov’, so prilagojene za potrebe scenskega bojevanja, kjer so glavna vodila varnost, predvsem pa dramski efekt za občinstvo. Smo edini, ki na nastopu prikažemo resnične tehnike mečevanja, vpletene v delno koreografirane nastope in delno proste boje, kar našemu nastopu daje edinstven pridih realizma in atraktivnosti kompleksnih tehnik bojevanja.

Naši člani se poleg naših treningov lahko udeležujejo tudi delavnic bojevanja HEMA (Historical European Martial Arts), kjer si stalno pridobivajo nova znanja, opravljen pa imamo tudi seminar scenskega bojevanja pri češki skupini Adorea, kjer smo pridobili certifikat slovaške in češke akademije scenskega bojevanja.V društvu si člani tudi sami izdelujemo opremo za nastope.

Če vas zanima, da bi se naučili mečevanja z dolgim mečem, kratkim mečem in ščitom, sabljo, bojevanja z bodalom ali palico, si nadeli oklep ali srednjeveško opravo ter se nam pridružili na nastopih na srednjeveških prireditvah po Sloveniji in tujini, ste lepo vabljeni, da se nam pridružite. Lahko se nam javite preko elektronske pošte na naslov info@redkraljevegaorla.si ali nas pokličete na 030 346 900 ali 041 664 544. Pridite nas pogledat na trening in se odločite ali bi radi postali vitezi!

Seveda pri nas niso dobrodošli samo potencialni mečevalci; če vas zanima srednji vek in bi ga radi podoživljali v družbi enako mislečih na srednjeveških prireditvah, ste prav tako lepo vabljeni, da se nam javite in se pridružite društvu. Znate plesti, šivati, vezti, ustvarjati iz lesa ali usnja? Bi se radi naučili? Bi se radi oblekli v srednjeveška oblačila, se preizkusili v streljanju z lokom ali samostrelom, ste nam pripravljeni v taboru pomagati animirati obiskovalce, bi se radi zvečer zleknili ob taborni ogenj in zaspali v srednjeveškem taboru med vitezi in damami? Pridite k nam, niste edini!

Izdelava opreme

V društvu si člani tudi sami izdelujemo opremo za nastope.

oprema3
oprema7
oprema8
oprema9
oprema1-2851×4276
oprema2-2851×4276
oprema4-2534×1900
oprema6-2534×1900
previous arrow
next arrow