V taboru postavimo dva velika šotora (premer 5m) in omizje s srednjeveškim posodjem in priborom. Zraven sodi razstava srednjeveškega orožja, oklepov in ostale opreme, kjer si lahko obiskovalci rekvizite pogledajo in tudi vzamejo v roke in jih potežkajo, si nadanejo kose oklepa, itd. Naši animatorji v slovenskem ali angleškem jeziku predstavijo rabo razstavljenih predmetov. V razstavo je vključenih okrog 30 različnih vrst srednjeveškega orožja, kar jo naredi za eno najbolj raznolikih in vsebinsko bogatih razstav te vrste v Sloveniji. Možno je tudi fotografiranje v taboru z vitezi in srednjeveško opremo. Pogoj za postavitev tabora je ravna travnata površina v velikosti vsaj 150m2.

tabor1
tabor3
tabor2
samostrel2
sekira
sekire2
namizne1
_UH39511-12-copy-Medium-Medium
lok1
samostrel1
previous arrow
next arrow

Lokostrelstvo

Nudimo izkušnjo streljanja z loki (na voljo tudi modeli za otroke) ter edinstveno možnost streljanja s samostreli (tudi na voljo model za otroke). Poleg postavimo še tarčo za metalne sekirice. Skupno to nanese do 5 tarč, lahko tudi postavimo zaščitno mrežo za tarčami.

Mečevanje za obiskovalce

Obiskovalcem animatorji prikažejo osnovne tehnike mečevanja, nakar se lahko tako odrasli kot otroci sami preizkusijo v tej veščini z lesenimi meči.

Hodulje

Obiskovalci se lahko preizkusijo v hoji na hoduljah, kar je bilo priljubljena zabava v srednjem veku. Na voljo model za odrasle in otroke.

Namizne igre

V taboru je na voljo več namiznih iger, tudi npr. šah s srednjeveškimi figurami, strelastika in vikinška igra hnefatafl.