Viteški turnir Naše društvo lahko na vaši prireditvi uprizori nastop z mečevanjem v obliki turnirske igre; vitezi v srednjeveških opravah se predstavijo občinstvu, se pomerijo med seboj v bojih z različnim orožjem in na koncu zmagovalec dobi nagrado!

boj3
boj4
boj1
rokoborba
boj1
bodalo
Društvo
boj5
previous arrow
next arrow

Smo edino društvo v Sloveniji, ki izvaja redne, organizirane treninge mečevanja po principih bojevanja iz srednjega veka, po priročnikih mojstrov kot so Lichtenauer in Meyer. Tehnike iz teh priročnikov, ‘fechtbuchov’, so prilagojene za potrebe scenskega bojevanja, kjer so glavna vodila varnost, predvsem pa dramski efekt za občinstvo. Smo edini, ki na nastopu prikažemo resnične tehnike mečevanja, vpletene v delno koreografirane nastope in delno proste boje, kar našemu nastopu daje edinstven pridih realizma in atraktivnosti kompleksnih tehnik bojevanja.

Naši animatorji se poleg naših treningov udeležujejo tudi delavnic bojevanja HEMA (Historical European Martial Arts), kjer si stalno pridobivajo nova znanja, opravljen pa imamo tudi seminar scenskega bojevanja pri češki skupini Adorea, kjer smo pridobili certifikat slovaške in češke akademije scenskega bojevanja.

Naš mečevalski nastop vključuje predstavitve vitezov s prikazom grbov ter ozadnimi zgodbami, boje, srednjeveško glasbo (lahko tudi preko našega ozvočenja) ter 5 do 10 animatorjev v srednjeveških oblačilih. Nastop lahko tudi poteka v angleškem jeziku in traja cca. 20 minut.

Viteški turnir se lahko razširi še z predstavitvijo različnih tehnik boja z različnimi srednjeveškimi orožji kot so: bodalo, nemški dolgi meč, kratki meč in ščit, sablja, palica. Prikaz tehnik vsebuje določene naprednejše tehnike in krajše koreografije. Predstavitev tehnik se lahko izvede tudi kot samostojen nastop in vključuje še predstavitev orožja ter tudi prikaz stavov in osnovnih tehnik napadanja ter obrambe. Predstavitev traja 10 do 20 minut.